Kronobiológia

KRONOBIOLÓGIA = Önismeret & Emberismeret

A kronobiológia azzal foglalkozik, hogy meghatározza, milyen energiákkal születtünk meg. A kiszámolt értékek segítenek megérteni, miért működünk úgy, ahogy működünk. Miért reagálunk úgy, ahogy reagálunk egy helyzetben.

Nagyon sokan ezen keresztül értik meg gyermekük vagy házastársuk viselkedését. Pl. azt, hogy a férj nem azért nem csinálja meg azt a dolgot azonnal, amire kérte a feleség, vagyis nem azért, mert lusta, vagy mert bosszantani akarja őt, hanem azért mert pl. melankólikus vagy flegmatikus, azaz nagy a fékező energiája és több idő kell neki az átgondolásra, tervezésre, mint tűzről pattant feleségének. De sokat segíthet egy elemzés a gyereknek sportágat választani vagy éppen megfelelő irányban továbbtanulni.

Amikor az ember megszületik, különböző, a szüleitől öröklött tulajdonságokat hoz magával. Ezek egész életre meghatározó jelleggel bírnak. De az újszülött még egy ennél is fontosabb információt is kap, ami mindennek az alapja. Ez a Föld energia-információs állapota a születés pillanatában. Ezen nem lehet változtatni. Ez az állapot fogja meghatározni, hogy az illető milyen, az egész életére kiható, hozott tulajdonságokkal rendelkezik.

Azok a hatások, melyek élete során érik – a nevelés, a tanulás, az élettapasztalatok – ezekre az alapvető tulajdonságokra épülnek rá.

Tehát az elemzésben mindennek az alapjával foglalkozunk, a Földtől kapott életenergiával. Fontos, hogy tudjuk:

1. Nincsenek jó és rossz energiaértékek. Mindenki annyit kapott, amennyire az életfeladatainak elvégzéséhez szüksége van. (Ezt az értéket ő választotta, amikor leszületése időpontját megtervezte. Világnézettől függően ez a mondat kihúzható.)

2. Ezeknek a számoknak nincs közük ahhoz, hogy mennyire vagyunk okosak, erősek, szeretetteljesek… Ezek csak energiák, vagyis hogy az adott csakránk mennyi energiával rendelkezik. (Legnagyobb tudósaink, költőink, sportolóink… is egészen szélsőséges értékekkel rendelkeznek. Hol magassal, hol alacsonnyal. Attól még alkothat bárki nagyot és különlegest. A lényeg, hogy belül maradjunk a kereteinken és ne vegyünk el a többi értékből.)

3. Az összéletenergia adott, azon nem változtathatunk. Annyi van és kész!

4. Az egyes részértékeken viszont lehet változtatni, ha nem is gyökeresen.

Az alapot a fizikai energia adja. Csupán plusz-mínusz 10%-os elmozdulást engedélyez, az érzelmi 20-25-öt, az intellektuális pedig 30-40 %-ot.

           megtudhatod, milyen adottságokkal születtél

           milyenek a családtagjaid, szerelmeid, ismerőseid energiai

           kivel van sorstani kapcsolódásod

           ha van vele kapcsolatod, az hány szintű és mi a feladatod az illetővel

 

Munkam során már számtalanszor volt rá példa, hogy nem kellett terápia a hozzám forduló számára. Egyszerűen csak megtudta, hogy milyen adottságokkal született, hogy például neki másképp kell táplálkoznia, sportolnia, aludnia, …
Sokan azt hiszik, hogy nekik pont annyit kell bírniuk, mint másoknak. Pedig az, hogy ki mennyit bír, az nagyon egyeni.

Tudtad-e, hogy az ALACSONY FIZIKAI ENERGIA NEM ROSSZABB, MINT A TÖBB? Csak másra való!

Ma annyira mennyiségi világban élünk, hogy csak a több a jobb. Pedig az alacsony fizikai energiával rendelkező melankólikusok számos olyan dolgot tudnak, ami másnak nehézség.
Az egyik a rendkívüli érzékenység, intuíció. Egy kolerikus embernek nagyobb dózisú energia vagy információra van szüksége, hogy átmenjen a rendszerén és érzékelje. Az alacsony energia intuitívvá tesz. Persze ennél egy kicsit bonyolultabb a dolog.)

TUDTAD-E, HOGY A KRONOBIOLÓGIA AZT IS MEGMONDJA, HOGY

– mennyi alvásra van szükséged?
– milyen ételek valók neked?

Várlak szeretettel életed egyik legérdekesebb elemzésére.