Rajzelemzés☏ : +36(30)3838097

RAJZELEMZÉS - Önismereti és egyben csodálatos technika atudat alattid felderitésére

A rajzelemzés egy olyan vizsgálati módszer, amely segít megérteni és értelmezni az általad rajzolt rajzok, grafikák vagy képek mögött rejlő üzeneteket.

Ezzel a módszerrel gyorsan feltárhatjuk az egyén személyiségjegyeit, belső érzéseit, élményeit és szubjektív gondolatait. 

A vonalak, formák és elrendezések értelmezése révén a rajzok nyelvét olvashatjuk és megismerhetjük az alkotó belső világát.

A rajzelemzés alkalmazható terápiákban (rajzterápia), pszichológiai tanácsadásban és a személyiségfejlesztés területén.

Ez egy összetett folyamat, amely alapos megfigyelést, kérdéseket, asszociációkat és szakértői értelmezést igényel. 

Bizonyára Te is tudod és tapasztaltad már, hogy vannak érzéseink, amiről nem szívesen beszélünk másoknak, sőt néha még magunk előtt is szívesen titokban tartjuk. A munkám során éppen ezért szeretem annyira, mert nem kell hetekig terápiára, beszélgetésekre járnia a páciensnek, azért, hogy a bizalmába fogadjon és megnyíljon nekem. Amint lerajzolja ezt a 7 szimbólumot, abban a pillanatban tudom, mit érez, mi a legnagyobb problémája és mivel érdemes foglalkoznunk. Rajzelemzés egy feltáró komplex pszichológiai.

Ez a módszer, rámutat érzelmi blokkokra, betegségekre, traumákra, érzelmi elakadásokra, tudat alatti elakadásokra, múltbéli életszakaszra és még sorolhatnám!

Gyerekeknél nagy segítség lehet, mivel ők még nem tudják kifejezni érzelmeiket, illetve látni véljük esetleges átélt traumákat vagy éppen mi a probléma, amiben segíteni tudunk.